16.11.05

Mossos d'Esquadra: la fase crucial


A punt d’abordar el desplegament a la ciutat de Barcelona, el procés de creació dels Mossos d’Esquadra ha arribat a la seva fase crucial. I són moltes les raons per les quals ara ja no s’hi val a fallar. Fins ara, el desplegament ha cobert la màxima superfície de Catalunya però la mínima població; ara es tracta de cobrir, de cop, la màxima població concentrada en la mínima superfície i amb la consegüent densitat conflictiva. Amb l’afegit, no gens menyspreable, que es tracta de la capital política del país i un dels destins turístics de referència a nivell mundial.
Però no només. En els darrers vint-i-cinc anys, els canvis econòmics i socials han estat enormes i, no pas menys, les transformacions experimentades per la delinqüència i la inseguretat ciutadana. Consegüentment, les demandes socials de seguretat no han parat de créixer, tant pel que fa a la seva extensió com a la intensitat.
No es tracta, aparentment, del millor moment per a dur a terme, amb la necessària tranquil·litat, la fase principal d’una mutació tant important com inusual en el sistema de seguretat pública. Però les coses han anat així. I, també és cert, que podien haver anat d’una altra manera, si en el seu moment s’hagués optat per un altre dels possibles models que hi havia disponibles. Però això ja no ve al cas: ara, tots, és a dir el conjunt de la societat catalana i, per tant, les administracions i, sens dubte, els partits polítics, però també els col·lectius professionals, estem obligats a fer tot allò que calgui per tal que el desplegament dels Mossos d’Esquadra es completi bé, molt bé.

Comentari de Jaume Curbet a Ona Catalana, 18.10.2005

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

EFF launches Bloggers Rights fundraiser
EFF has launched a Bloggers' Rights fundraising campaign. Bloggers are asked to put a badge on their sidebars encouraging people to sign up for EFF, and in return bloggers get premiums like tees and hats.
Find out how to buy and sell anything, like things related to instant road repair on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like instant road repair!

16 de novembre, 2005 16:31  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home